Thee is meer dan maar een drankje, Het is een middel om gezond te leven...

Choose your Language : EN | Kies uw taal : NL

Groene Thee

Fermentatie : Niet gefermenteerd.

Herkomst : Zhejiang, Anhui, Jiangxi, Jiangsu, Szechuan, Hunan, Hubei, Guangxi, Fujian, Guizhou.

Oogst:  Lente, Herfst.

Meest populaire soorten :
  Dragon Well (Long jing) groene thee.
  Bi Lo Chun groene thee.

Groene thee is afkomstig uit China. Groene thee is niet gefermenteerd, net als de witte thee. Hij ondergaat de minste hoeveelheid oxidatie De groene thee planten worden gekweekt in tijen die worden gesnoeid om scheuten te produceren op regelmatige wijze en worden normaal gesproken drie maal per jaar geoogst.

Kort nadat de bladeren geplukt zijn, worden ze ofwel gebakken, gestoomd, oven gebakt of in zon te drogen gelegd zodat er praktisch geen oxidatie voorkomt en zodat ze de juiste kleur, vorm en smaak krijgen. De kortere verwerkingstijden geeft groene thee een lichtere smaak dan zwarte thee. Als gevolg van deze werkwijzen wordt de maximale hoeveelheid polyfenolen en antioxidanten behouden.

Proces:  Verse thee blaadjes → Fixatie → Vormgeving → Drogen → Groene thee


Dragon Well Groene Thee (Long Jing Tea)


De oorspronkelijke Long Jing thee wordt al meer dan duizend jaar geteeld in het dorp Longjing (Hangzhou) in de provincie Zhejiang. Longjing thee wordt slechts eenmaal per jaar geoogst en dit gedurende zes weken in het vroege voorjaar. Het is de meest bekende Chinese thee en hij wordt vaak aangeboden aan staatshoofden en VIP gasten.
Longjing thee geeft je immuunsysteem een boost en helpt ook bij allerhande spijsverteringsstoornissen.

 




Type : Groene Thee
Naam : Dragon Well Groene Thee (Long Jing Thee).
Klasse : 1.
Herkomst : Hangzhou, Zhejiang Provincie, China.
Oogst : April 2012.
Thee blaadjes : Een knop met 1 of 2 open blaadjes.
Smaak : Zacht, verfrissend en nootachtige smaak.

Like us on Facebook